نیمکره راست و چپ مغز چه کاری انجام می دهند؟
بیشتر والدین از این که نوزادانشان قبل از صحبت کردن ، از یک دست بیشتر استفاده میکنند تعجب می کنند. اگرچه نمی توانید این را ببینید اما مغز ممکن است در استفاده از یک دست اولویت داشته باشد. آیا واقعاً تفاوت آنچنان که به نظر می رسد واضح است؟
مغز: نیمکره ی راست و چپ
مغز دو نیمکره دارد که توسط یک دسته از الیاف عصبی به هم پیوسته است. اگرچه نیمکره ها جدا هستند اما برای عملکرد طبیعی به هردو نیاز دارید. نیمکره چپ و راست همیشه در حال برقراری ارتباط با یکدیگر هستند.
هر نیمکره مغز ، طرف دیگر بدن را کنترل می کند ، به گونه ای که نیمکره سمت راست، عملکردهای سمت چپ بدن را کنترل می کند و نیمکره چپ عملکردها را در سمت راست کنترل می کند. دست غالب شما مشخص میکند که کدام سمت مغزتان فعالتر است. افراد راست دست گرایش به چپ مغزی دارند.
حتما بخوانید: 9 غذای شگفت انگیز که برای تقویت مغز عالی هستند (تحقیقات جدید)
وظایف نیمکره ی راست مغز
نیمکره ی راست در عملکردهای خلاقانه و هنری نقش دارد. علاوه بر آن، در موارد زیر هم نقش دارد:
بینش: توانایی تصمیم گیری سریع در مورد اطلاعات عاطفی. به عنوان مثال ، وقتی یک صدا در پشت سرتان به شما می گوید فردی در خطر است ، شما به استدلال عاطفی مشغول هستید.
بیان و درک موسیقی و هنری: مغز سمت راست در نواختن سازها ، نقاشی ، کار با خاک رس ، آواز خواندن و بسیاری از فعالیتهای دیگر نقش اساسی ایفا می کند.
بینش: توانایی درک رفتارهای خود و دیگران.
هوش دیداری فضایی: استدلال فضایی طیف وسیعی از موارد را شامل می شود ، مانند خواندن نقشه ، تجسم یک طرح تزئینی یا ارزیابی اینکه آیا یک شی می تواند از طریق یک درب عبور کند یا خیر.
تفکر کل نگر: توانایی تفکر در رشته ها و موضوعات برای ایجاد نتیجه منسجم است. به عنوان مثال ، وقتی به زبان بدن ، رفتار گذشته و علاقه های خود توجه می کنید تا تصمیم بگیرید که آیا شخص دیگری را دوست دارید ، درگیر تفکر جامع گرایانه هستید.
اگر فردی هنرمند هستید ، اگر با ریاضیات و منطق درگیر هستید و اگر به موسیقی علاقمند هستید ، راست مغز هستید.
وظایف نیمکره ی چپ مغز
مانند مغز راست ، مغز چپ هم طیف وسیعی از عملکردهای حرکتی را کنترل می کند. همچنین نقش مهمی در موارد زیر دارد:
نوشتن: این فقط شامل نوشتن کلمات نیست ، بلکه خواندن درک مطلب و توانایی نوشتن یک روایت منسجم است.
زبان: این شامل گفتار صحبت کردن و درک مطلب است.
اندیشه تحلیلی: اندیشه تحلیلی ریشه در منطق دارد. استدلال علمی ذاتاً تحلیلی است.
تفکر انتقادی و ریاضی: تفکر انتقادی توانایی تردید و ارزیابی ادعاها به صورت منطقی است.
استدلال و منطق: مغز چپ شما را قادر می سازد استدلال خوبی داشته باشید و ارزیابی کنید که آیا استدلال شخص دیگر منطقی است یا خیر.
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید....